Muffiny z domową nutellą

Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, nie musicie kupować gotowych ciastek zawierających spulchniaczy, polepszaczy smaku, czy też konserwantów. Wystarczy poświęcić 30 min wieczorem, aby na drugi dzień cieszyć się pysznymi, domowymi babeczkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Inspirowałam się przepisem Donny Hay.

Składniki:
-120 g masła
-0,5 szklanki cukru
-3 jaja
-1,75 szklanki mąki
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-0,5 słoiczka domowej nutelli (link do przepisu) lub kupnej

1. Masło ukręcamy wraz z cukrem na jednolitą masę, dodajemy stopniowo jaja, cały czas miksując.

2. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, następnie delikatnie dolewamy wcześniej ukręconą masę i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitego kremu.

3. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto do wysokości 3/4 formy. Na wierzch każdej babeczki nakładamy łyżeczkę nutelli i mieszamy z ciastem za pomocą wykałaczki, tworząc wzorki.

4. Pieczemy przez około 25 minut, następnie studzimy.

Smacznego ! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 comments on “Muffiny z domową nutellą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.